0
Αναγνώστης μας, μ΄ένα μίνι αλλά ακρως στοχεμένα εύστοχο κείμενο και τίτλο επιλογής "Απογραφή μισθοδοτούμενων δημοσίου και κατηγοριοποίηση τους σε ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.", επισημαίνει τα εξής:

"Υπάρχει πρόθεση της σημερινής ηγεσίας να

προβεί στην οριστική επίλυση του προβλήματος ‘’που δημιούργησε η ίδια στο προσωπικό’’ και την "άρση της αδικίας του" από ΔΕ σε ΠΕ ή ΤΕ κατηγορία στο μισθολόγιο της απογραφής;

Το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας;"

Το bloko.gr αναζήτησε έγκυρες απαντήσεις στο πρόβλημα που θέτει ο αναγνώστης και διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα οχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά αποτελεί επί της ουσίας μια μισθολογική νάρκη για τους χαμηλόβαθμους και τουτς απειλεί με δραματικά μεγάλες μειώσεις στην περίπτωση εφαρμογής ενιαίου μισθολογίου στο στενό κι ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κι αυτό γιατί η Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αυτό ορίζεται ως "άδηλη" εκπαιδευτική κατάταξη κάπου ενδιάμεσα στη δευτεροβαθμια (ΔΕ) και στην τεχνολογική (ΤΕ). Με αυτό τον χαρακτήρα έγινε η απογραφή του προσωπικού των ΣΑ μέχρι τον κατ' αναλογία αστυνομικού βαθμού του υπαστυνόμου, με συνέπεια το όποιο επίδομα καθοριστεί όχι μόνο να υπολείπεται κατά πολύ από αυτό των αξιωματικών, αλλά και να βυθίσει μισθολογικά ακόμα πιο κάτω τους υπηρετούντες.

Θυμίζουμε ότι η σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τα Ιδρύματα και τις Σχολές του Πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, όμως δεν γνωρίζουμε εάν αναγνβρίζονται ως πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) οι προερχόμενοι από το ΤΕΜΑ.

Συνεπώς, αποτελεί αναγκαιότητα η αναγνωριση ως ΠΕ και της σχολής αστυφυλάκων ώστε να επιλυθούν ουσιαστικά όσο και αντικειμενικά προβλήματα επισώρευσε με τη τελευταία αναφιάρθρωση και τον χαρακτηρισμό ευκπαιδευτικής τάξης, ο αλήστου μνήμης και ... "προσφοράς" στη ΕΛ.ΑΣ. Δένδιας.

http://www.bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top