0

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κεντρική Κέρκυρα, στην περιοχή Μυρτιώτισσα.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα μικρό βαν στο οποίο επέβαιναν άγγλοι τουρίστες και μεταδόθηκε γρήγορα σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα σε υπαίθριο παρκινγκ και στη συνέχεια εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε δασική έκταση.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα επίγεια τμήματα έδωσαν πραγματικά τιτάνια μάχη για να περιορίσουν και να μην ξεφύγει η πυρκαγιά, που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού το σημείο ήταν δυσπρόσιτο και η πρόσβαση, όχι μόνο των οχημάτων, αλλά και των πυροσβεστών ήταν δύσκολη και επικίνδυνη.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν επίσης και πεζοπόρα τμήματα της 1ης ΕΜΑΚ που έχει έδρα την Αθήνα.
Σημαντική ήταν και η συμβολή των εναέριων μέσω που συμμετείχαν στην κατάσβεση, 4 PZL των δυο που εδρεύουν στο αεροδρόμιο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και 2 που ήρθαν από την Κεφαλονιά. Επίσης ενός ΚΑΝΑΝΤΕΡ ενώ σημαντική βοήθεια στην όλη επιχείρηση προσέφερε το ελικόπτερο της Π.Υ που με τον ειδικό κάδο έφερε ρίξεις νερού στην δυσπρόσιτη νότια πλευρά, προς την θάλασσα, που ήταν σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση στα επίγεια τμήματα.

Την επιχείρηση διεύθυνε ο Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ενώ συμμετείχε επίσης και ο αρχιπύραρχος Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Στέφανος Κολοκούρης. Στη φωτογραφία μετά το τέλος της δύσκολης και επικίνδυνης αποστολής και οι δύο εμφανώς ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι που δεν είχαμε περαιτέρω καταστροφές.



Για μια ακόμα φορά οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο, αν αναλογιστεί κανείς το βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης αποστολής. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου δεν θα έχουμε ανάλογα περιστατικά.



24corfu.com

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top