0
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Αυγούστου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι την Καλλιθέα Ξυλοκάστρου και βρίσκεται κοντά σε χωριά, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε μερικώς μια μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φωτιά βρίσκεται σε ένταση. Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για τα χωριά Ελληνικό και Καλλιθέα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθεια να την ελέγξουν πριν νυχτώσει».
Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε μια μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό και τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην βίλα Σικελιανού, ενώ πενήντα παιδιά έχουν μείνει μέσα στην κατασκήνωση, βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο 84 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων και ρίψεις νερού κάνουν πέντε αεροσκάφη καναντέρ, δύο αεροσκάφη πεζετέλ και δύο ελικόπτερα, ενώ συντονίζει ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Ιωάννης Καρατζάς.


http://www.newsbomb.gr/


Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top