0

Ο απολογισμός τραγικός: 44 νεκροί, ανάμεσά τους τουλάχιστον εννέα πυροσβέστες, περισσότεροι από 400 τραυματίες και 36 αγνοούμενοι. Η φωτιά σε αποθήκη εύφλεκτων υλικών την Κίνα έχει αφήνει πίσω της χάος και καταστροφή.

Η φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη της πόλης Τιαντζίν της βόρειας Κίνας. Άγνωστο πως προκλήθηκε. Όμως στην αποθήκη φυλάσσονταν εκρηκτικά τα υλικά και ακολούθησαν τουλάχιστον δυο ισχυρότατες εκρήξεις.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση (CCTV) οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων. Οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη.


Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόννων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόννων ΤΝΤ. Μετά τη δεύτερη έκρηξη, που έχει καταγραφεί σε video, φαίνεται να εκτοξεύεται στον ουρανό σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα.
Η εικόνες που καταγράφηκαν από ερασιτεχνικά video και τις φωτογραφίες των διεθνών πρακτορείων δείχνουν το μέγεθος της φωτιάς από την οποία, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό έχουν χάσει τη ζωή τους 44 άνθρωποι και άλλοι 400 έχουν τραυματιστεί.


Συνολικά εννέα πυροσβέστες έχουν σκοτωθεί. Αγνοείται επίσης η τύχη 36 πυροσβεστών. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να ανασταλεί η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που ακόμη καίει.

Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς έσπευσαν άμεσα τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.

Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Κίνας, με 15 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2013.

Μόλις ξημέρωσε στην Κίνα αποκαλύφθηκε ακόμη περισσότερο το μέγεθος της καταστροφής. Εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί και η περιοχή κοντά στο σημείο των εκρήξεων μοιάζει με κρανίου τόπο!
Φωτογραφίες: Reuters, EPA


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top