0

- Η 37χρονη γυναίκα διαμελίστηκε στην παραλία της Αφάντου την ώρα που κολυμπούσε στο μοιραίο σημείο
- Συνελήφθη ο χειριστής του ταχύπλοου που έκανε θαλάσσια σπορ και παραπέμπεται στον εισαγγελέα Ρόδου
- ''Ακούσαμε ένα ισχυρό χτύπημα αλλά νομίσαμε ότι ήταν κάποιο μεγάλο ψάρι" είπε τουρίστας
- Τι έχουν διαπιστώσει οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου από την έρευνα που έκαναν στην παραλία
- Η 37χρονη Ρωσίδα είχε έρθει στο νησί για τις καλοκαιρινές της διακοπές

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα 37χρονη Ρωσίδα τουρίστρια η οποία διαμελίστηκε από ταχύπλοο, ενώ κολυμπούσε στην περιοχή Τραουνού Αφάντου Ρόδου. Η άτυχη Ρωσίδα αναζητούνταν από χθες το βράδυ όταν στην παραλία βρέθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα και δυστυχώς εντοπίστηκε διαμελισμένη σήμερα τα ξημερώματα.

Ως υπεύθυνος για το δυστύχημα αυτό, συνελήφθη και εξετάζεται από άνδρες του λιμεναρχείου της Ρόδου, χειριστής ταχύπλοου σκάφους το οποίο το απόγευμα του Σαββάτου κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή, εκτελώντας θαλάσσια σπορ. Πρόκειται για 43χρονο Ελβετό ο οποίος κρατείται και πρόκειται να παραπεμφθεί στην αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελβετός χειριστής του σκάφους, που λίγο πριν από τη δύση του ηλίου επιχειρούσε θαλάσσια σπόρ σέρνοντας με το ταχύπλοο του 6 συνολικά σκιέρ, φέρεται να αντιλήφθηκε το χτύπημα που προκλήθηκε.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την δικογραφία που έχει στα χέρια της και μελετά η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Ρόδου κα Μαρία Αγγελούδη, που χειρίζεται την υπόθεση, ο χειριστής του σκάφος σταμάτησε όταν άκουσε το ισχυρό χτύπημα, ενώ ο ένας από τους σκιέρ υποστήριξε ότι αφού έκαναν έρευνα στην περιοχή και δεν βρήκαν τίποτε, αναχώρησαν.

"Ακούσαμε ένα ισχυρό χτύπημα στον κινητήρα ή στο ίδιο το σκάφος. Το γεγονός ανησύχησε τον χειριστή που έκοψε αμέσως ταχύτητα και σταμάτησε το σκάφος. Κάναμε έρευνα κι εμείς επιτόπου πέφτοντας στη θάλασσα αλλά δεν είδαμε τίποτα. Νομίζαμε ότι ήταν κάποιο μεγάλο ψάρι" είπε στους λιμενικούς ο ένας από τους 6 τουρίστες που έκαναν θαλάσσιο σπορ με το μοιραίο ταχύπλοο.

Ο χειριστής του σκάφους, έχει άδεια για θαλάσσια σπορ στην περιοχή της Ιαλυσού, αλλά άγνωστο πως, βρέθηκε να δραστηριοποιείται στην περιοχή ανάμεσα σε Φαληράκι και Αφάντου.


 Οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου της Ρόδου, αναφέρουν ότι το σκάφος κινούνταν σε απόσταση 100 έως 150 μέτρων από την παραλία, γεγονός που απαγορεύεται αυστηρά αφού παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας.

Όμως οι καταθέσεις που έδωσαν ήδη στο Λιμεναρχείο της Ρόδου οι 6 σκιερ και ο 42χρονος χειριστής, επιμένουν ότι το σκάφος βρίσκονταν σε απόσταση 500 τουλάχιστον μέτρων από την ακτή.

Η 37χρονη Ρωσίδα, είχε έρθει για διακοπές στο νησί μας πριν από μερικές μέρες. Έμενε στην περιοχή Αφάντου και συνήθιζε να κολυμπά μέχρι αργά στην συγκεκριμένη παραλία, όπως κατέθεσε Ροδίτης φίλος της ο οποίος και την αναζήτησε.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top