0

Εικόνες βιβλικής καταστροφής με 44 νεκρούς, 400 τραυματίες και 36 πυροσβέστες αγνοούμενους άφησαν πίσω τους οι δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη που φυλάσσονταν εκρηκτικά στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην αποθήκη στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας αναβλήθηκε καθώς δεν είναι σαφές το ακριβές περιεχόμενό της και η ποσότητα των "εύφλεκτων υλικών" που βρίσκονται στους χώρους της, αναφέρει ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, εννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.

Η δημόσια τηλεόραση CCTV ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη με "επικίνδυνο εμπόριο". Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόννων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόννων ΤΝΤ. Η δεύτερη έκρηξη φαίνεται σε βίντεο από μάρτυρες να εκτοξεύεται στον ουρανό σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβύσουν τη φωτιά και να "καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των", είπε η CCTV.


Newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top