Ερευνητές της κινεζικής κυβέρνησης χρησιμοποιούν κοτόπουλα, ψάρια και βατράχια προκειμένου να προβλέψουν επερχόμενους σεισμούς.

Το Σεισμολογικό Γραφείο στην ανατολική πόλη της Ναντζίνγκ έχει μετατρέψει επτά κτηνοτροφικές μονάδες σε σεισμικούς σταθμούς, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα.
Οι κτηνοτρόφοι στις ειδικές μονάδες ενημερώνουν το γραφείο δύο φορές την ημέρα σχετικά με τη συμπεριφορά των ζώων. Πιθανές μη φυσιολογικές συμπεριφορές που ίσως υποδεικνύουν επικείμενους σεισμούς περιλαμβάνουν κυρίως κότες να πετούν στην κορυφή των δέντρων, ψάρια να πηδάνε έξω από το νερό ή φρύνους να κινούνται σε ομαδικούς σχηματισμούς.

Το Σεισμολογικό Γραφείο της Ναντζίνγκ σχεδιάζει να μετατρέψει επτά ακόμα εγκαταστάσεις και να τις εντάξει στο σύστημα μέσα στο τρέχον έτος, δήλωσαν οι Κινέζοι αξιωματούχοι. Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οφείλουν να στεγάζουν περισσότερα από τρία είδη ζώων ώστε να πληρούν τα κριτήρια επιλογής. Ωστόσο, ορισμένοι κτηνοτρόφοι διστάζουν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

«Ο ζωολογικός κήπος μας δεν είναι δυνατό να μετατραπεί σε σταθμό παρακολούθησης, διότι τα ζώα θα εμφανίζουν μη φυσιολογική συμπεριφορά όταν δέχονται ερεθίσματα και «πειράγματα» από τους επισκέπτες», δήλωσε ο υπεύθυνος ενός τοπικού ζωολογικού κήπου.

Η χρήση ζώων για την πρόβλεψη επερχόμενων σεισμών δεν είναι νέα πρακτική στην Κίνα. Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, το περασμένο έτος η πόλη Ναντσάνγκ στον κεντρικό τομέα της Κίνας χρησιμοποιούσε σκυλιά για να προβλέπει σεισμικές δονήσεις.

Η Κίνα πλήττεται συχνά από σεισμούς, και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους σε μεγάλες καταστροφές στο παρελθόν. Εξάλλου, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον τελευταίο θανατηφόρο σεισμό, που έλαβε χώρα στη δυτική περιοχή της Σινγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα.

http://dasarxeio.com/
 
Top