Μπορεί να μην είναι καλοπληρωμένοι, μπορεί να μην έχουν τα αναγκαία μέσα για να εργαστούν, μπορεί πολλές φορές να εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και να να αντιμετωπίζονται με καχυποψία.

Ολα αυτά ομως δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ικανα να λυγίσουν τον Ελληνα Αστυνομικό που κάθε μέρα δίνει τον δικό του αγωνα στο δρόμο και είναι δίπλα στον Ελληνα πολίτη τηρώντας τους όρκους του.

Αλλη μία περίπτωση που ο επαγγελματισμός και το θάρρος των αστυνομικών οδήγησαν στο να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή από βεβαιο θάνατο, έλαβε χώρα την 30/06/2016, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του policenet.gr,  στην παραλιακή οδό Παλατιών 8-9, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν ηλικιωμένο ανδρα να βρίσκεται αναίσθητος  μέσα στη θαλασσα σε απόσταση 3 με 4 μετρα από την ακτη.

Άμεσα ακινητοποίησαν τα δικυκλα τους και ένας o επικεφαλής της Ομάδας που φέρει το βαθμό του Αρχιφύλακα, βούτηξε στη θάλασσα προκειμένου να σώσει τον ηλικιωμένο ανδρα.

Αφού κατάφερε να τον ανασύρει  στην ακτή, διαπίστωσε μαζί με τους συναδέλφους του, ότι ο άτυχος άνδρας ότι δεν ειχε σημαδια ζωης (σφυγμό και αναπνοή).

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να του παρέχουν ασταμάτητα για 20 λεπτα πρώτες βοήθειες, με όλες τις ενδεδειγμένες τεχνικές μέχρι που τελικά έγινε σαφές πως ο ηλικιωμένος άνδρας σταδιακά εμφάνισε ξανά σφυγμό και μετα από ελάχιστα λεπτά περίπου επανήρθε και η αναπνοή του σε κανονική κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος άνδρας παρελήφθη εν ζωή από σταθμό ΕΚΑΒ Α 4-3   και οδηγήθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Καπανδριτίου  και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Σωτηρία

Μάρτυρες του όλου περιστατικού έγιναν, ένας επικελευστής του Λιμενικού Σώματος και διερχόμενοι πολίτες.

Στη διάθεση του policenet.gr βρίσκονται τα στοιχεία του ήρωα Αρχιφύλακα της Ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και ενός ακόμα Ειδικό Φρουρό, μέλους αυτής.

Ωστόσο μας ζητήθηκε να μην τα δημοσιεύουμε και το σεβόμαστε απόλυτα.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια λοιπόν στους πρωταγωνιστές του περιστατικού που έκαναν ολη την ΕΛ.ΑΣ. υπερηφανη !!!

                                       

policenet.gr
 
Top