Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί δύο βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας από νωρίς το πρωί μέσα στη σήραγγα των Τεμπών.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 7 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, όπως και όλη η τοπική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 16 άντρες.

Το περιστατικό κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι πυροσβέστες επιχειρούν υπό δύσκολες συνθήκες, μέσα στη σήραγγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα βαγόνια, τα οποία έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, καίγεται ηλεκτρονικό υλικό, ενώ η φωτιά μαίνεται επί ώρες.

Η εμπορική αμαξοστοιχία είχε κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και βρίσκεται ακινητοποιημένη μέσα στη σήραγγα, περίπου 2 χλμ. από την έξοδό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί εκτελέστηκε κανονικά το δρομολόγιο του προαστιακού από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα και το τρένο πέρασε μέσα από τη σήραγγα που ήταν γεμάτη καπνούς.

H TΡΑΙΝΟΣΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τονίζει: «Σήμερα και ώρα 06:45 για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σημειώθηκε εκτροχιασμός δύο βαγονιών του εμπορικού τραίνου 23500, εντός του τούνελ των Τεμπών. Το εμπορικό τραίνο είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Ουγγαρία.

Κανείς από το προσωπικό δεν έπαθε το παραμικρό.

Λόγω του συμβάντος έχει διακοπεί προσωρινά η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο σημείο αυτό και αναμένονται καθυστερήσεις στη κυκλοφορία των επιβατικών τραίνων στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οχήματα της πυροσβεστικής προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».


Υπό έλεγχο έχει τεθεί εδώ και λίγη ώρα η φωτιά στα δύο βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μαίνονταν νωρίς το πρωί σε σήραγγα στο ύψος των Τεμπών.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης και των τελευταίων εστιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκε ένα κοντέινερ με ηλεκτρονικό εξοπλισμο.

Το δεύτερο βαγόνι υπέστη εξωτερικά μικρότερης έκτασης ζημιές.


 Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε στα βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας, τα οποία είχαν εκτροχιαστεί σήμερα νωρίς το πρωί στο εσωτερικό σήραγγας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες ώστε να απομακρυνθούν τα βαγόνια και να «καθαριστούν» οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Η ομαλή κυκλοφορία των τρένων από την περιοχή αναμένεται να αποκατασταθεί αργότερα.

Larissanet.gr
 
Top