ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στον τόπο της Πυρκαγιάς που κατέκαψε πευκοδάσος στη Ρόδο ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Τον τόπο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην κεντρική Ρόδο, μεταξύ Λαέρμων και Απολλώνων, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Γενικός Διευθυντής Δασών Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης.

Ο κύριος Θεοδωρίδης από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς ήταν σε συνεχή επαφή με το προσωπικό της δασικής υπηρεσίας και, φυσικά, με την πυροσβεστική υπηρεσία που συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης με επίγεια και εναέρια μέσα.

Ο κύριος Θεοδωρίδης επιθεώρησε περιμετρικά τον χώρο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η καταστροφή στο δάσος, το οποίο σημειωτέον ήταν σε φάση αναγέννησης, είναι μεγαλύτερη από ό,τι αρχικώς είχε εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με τον κο Θεοδωρίδη το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι αναζοπυρώσεις και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες μέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και, ιδιαίτερα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις ομάδες εθελοντών, τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δασικής υπηρεσίας οι οποίοι έδρασαν με ταχύτητα και μεθοδικότητα.  


verena.gr
 
Top