ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπροσώπηση της ΠΟΕΥΠΣ δια του Προέδρου στις εργασίες του 19ου Συνεδρίου -  Γενικής Συνέλευσης  της Ε.Α.Π.Σ., στη Λάρισα  την 29-06 2015, με κεντρικό θέμα:   «Ο αγώνας μας, η ελπίδα το δίκαιο μας, ο στόχος. Σβήνουμε τη φωτιά που καίει τη ζωή μας».



       Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, στην ομιλία του έκανε διεξοδική αναφορά στα μεγάλα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, διατύπωσε την αγωνία των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα για τα χρονίζοντα και φλέγοντα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος  που μειώνουν την μέγιστη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά του όπως: ελλείψεις μονίμου προσωπικού, παλαιότητα οχημάτων, ακινητοποιημένα οχήματα από ελαστικά, γερασμένα και λίγα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας κ.α.

      Τόνισε με έμφαση ότι η αποτελεσματικότητα του πυροσβεστικού σώματος βασίζεται πλέον μόνο στο φιλότιμο και στην ψυχή του Έλληνα Πυροσβέστη.

     Αναφέρθηκε επίσης στο ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τις ανούσιες αγκυλώσεις του παρελθόντος που δυσκόλευσαν τις προσπάθειες για κοινό αγώνα.

     Αγκυλώσεις που καλλιεργήθηκαν μέσα από την αυτοματοποιημένη μεταφορά του υπηρεσιακού κλίματος και νοοτροπίας οι οποίες πέρασαν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο να παρεμποδίσουν την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Βάση αυτής της κοινής παραδοχής είναι άμεση η ανάγκη να σταματήσουν κάποιοι σε υπηρεσιακό επίπεδο να καλλιεργούν με ιδιαίτερη ένταση αυταρχικές λογικές στις σχέσεις ανωτέρων – κατωτέρων, γεγονός που έχει σαν αναπόφευκτη συνέπεια την  δημιουργία αντιπαραθέσεων  στο συνδικαλιστικό επίπεδο.

     Τέλος στο κλείσιμο της ομιλίας του επισήμανε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΠΣ την αναγκαιότητα για κοινή ενωτική δράσητου συνδικαλιστικού μας κινήματος, προκειμένου να δοθούν ή να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις και να συνεχιστεί αυτή η αγαστή και πλήρης αποτελεσματική συνεργασία με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες έχοντας σαν γνώμονα, πάντα, το κοινό συμφέρον.    



Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                        ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 
Top