ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Τώρα που «ηρέμησαν» (ας πούμε) λίγο τα πράγματα με τις πυρκαγιές, ας δούμε, ας ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ δηλαδή κάποια πράγματα που αφορούν το πυροσβεστικό σώμα πριν βγουν οι «έξυπνοι» και αρχίσουν τα δικά τους όπως γίνεται πάντα.
Έχουν γραφτεί Εκατοντάδες άρθρα – καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στην πυροσβεστική, για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, αλλά εδώ και χρόνια.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ Αξιωματικοί και πυροσβέστες προειδοποιούν, ΦΩΝΑΖΟΥΝ για τους κινδύνους που είναι ορατοί, αλλά δυστυχώς, οι πολιτικοί παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, ενώ οι Ανώτατοι στο Αρχηγείο ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να παίξουν και εκείνοι τα παιχνίδια των διαφόρων κυβερνήσεων.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΗ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Γίνομαι κακός τώρα για κάποιους Συναδέλφους, αλλά ….. Όπως με ξέρετε χρόνια τώρα, δεν συνηθίζω να χαϊδεύω αυτιά.
Πριν πάω στις υλικοτεχνικές ελλείψεις για τις οποίες έχω γράψει πολλές φορές, να υπενθυμίσω πως μέχρι σήμερα, έχουν αποστρατευτεί από το σώμα για…. «άγνωστους» λόγους, πάρα πολλοί ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ αξιωματικοί, που θα μπορούσαν να προσφέρουν πάρα πολλά για αρκετά χρόνια ακόμα. Κατά τη γνώμη μου, πετάχτηκαν με τις κλωτσιές από την υπηρεσία.
Αυτές οι «κρίσεις» ρε γαμωτο όποτε γίνονται, είναι να σε πιάνει κρίση, γιατί κατά τύχη πέφτει «σύρμα» από κάποιο πολιτικό γραφείο για τους «δικούς μας». Οι «άλλοι» στα σκουπίδια, ΟΥΣΤ.
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε..
Πάμε τώρα στις ελλείψεις, και ξεκινώ από τις ΣΤΟΛΕΣ, και τα ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Δε θα κάνω κάποια ανάλυση, με νούμερα και άλλα γιατί σε προηγούμενο άρθρο τα έγραψα όλα τα στοιχεία.
Αλήθεια, ΠΟΣΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ;
Σας φαίνεται φίλοι μου παράξενο; Κι όμως, αυτό συμβαίνει. Πάρα πολλοί πυροσβέστες αναγκάζονται να αγοράσουν επιπλέον στολές και υποδήματα γιατί μέχρι να έρθει η αντικατάσταση από την υπηρεσία, ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ κινδυνεύουν να μείνουν γυμνοί και ξυπόλητοι. Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ:
Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας είναι ΚΑΙ αυτά με ελλείψεις, η ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, και για να τα αγοράσει κάποιος με λεφτά από την τσέπη του, «ποναει», γιατί είναι πολλά τα λεφτά, κάποια χιλιάρικα, και κατά σύμπτωση, οι πυροσβέστες δεν παίρνουν και τα τρελά λεφτά, ΙΣΑ ΙΣΑ που την βγάζουν θα έλεγα με τον μισθό τους.
Πάμε στα οχήματα. Το ξαναέγραψα, η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ, ο στόλος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για το προσωπικό, και μια «μικρολεπτομέρεια», ακόμα και τα καινούργια οχήματα, κινδυνεύουν να πάθουν σοβαρότατες ζημιές… Γιατί; Μα πολύ απλά φίλοι μου, όταν μου βγάζεις όχημα ΑΣΤΙΚΩΝ συμβάντων στα κατσάβραχα, θα την πάθει τη ζημιά…
Όσο για τα παλιά τα 4Χ4, τα «κατσίκια» τα ηρωικά, και τα άλλα, παραείναι γερασμένα, τα λάστιχα τους είναι για σκότωμα, και άλλα πολλά.
Κλείνοντας, για την ώρα, γιατί έχω να σύρω πολλά στους αρμόδιους, θα ρωτήσω κάτι στους πολιτικάντηδες, σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για δαπάνες, για κονδύλια στα σώματα ασφαλείας…
Δε μου λέτε ρε «λεβέντες»…. ΜΗΠΩΣ έχετε δει (τώρα στον ύπνο σας;; άντε μη βρίσω) ΠΩΣ είναι εξοπλισμένες οι Πυροσβέστες Υπηρεσίες άλλων κρατών; ΜΗΠΩΣ (λέω εγώ οι αφελής Έλληνας) κατά τύχη είδατε ΠΩΣ εκείνα τα κράτη φροντίζουν να εξοπλίσουν ΣΩΣΤΑ τους πυροσβέστες τους για να μην κινδυνέψουν οι ζωές τους;
Βλέπεις Πυροσβέστη η Δασοπυροσβέστη του Εξωτερικού, και μένεις με ανοικτό το στόμα από τα ΜΑΠ που του έχει χορηγήσει το κράτος και η Υπηρεσία του, και βλέπεις τον Έλληνα Πυροσβέστη, ελέω πολιτικής ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ να είναι στην κυριολεξία ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ και τραβάς τα μαλλιά σου.
Και όμως, χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του, λέμε και εμείς ότι έχουμε πυροσβεστική… Και βλέπουμε μετά από μεγάλα συμβάντα τους γραβατωμενους να λένε μπράβο…..
Τι να τα κάνουμε ρε ΑΣΧΕΤΟΙ τα μπράβο σας, όταν ΔΕΝ υπολογίζετε τις ζωές των πυροσβεστών και τους στέλνετε ΓΥΜΝΟΥΣ στη μάχη με τις φλόγες;
Θα επανέλθω…. Έχουμε να πούμε πολλά.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com
 
Top