Μια ακόμη πύρινη κόλαση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι του νησιού μας. Μια πραγματική μάχη παλεύοντας με τις φλόγες για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα χαμηλής δασικής έκτασης στο Σκοπό.
Είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη περιοχή παραδίνεται φέτος μέσα σε λίγες ημέρες στις φλόγες κάτι που οδηγεί τις αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες στο συμπέρασμα πως μετά από χρόνια κάποιοι έχουν βαλθεί να ξανακάψουν τη Ζάκυνθο από άκρη σε άκρη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός πως κάθε μέρα έχουμε και μια καινούρια εστία πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ο δασικός πλούτος του νησιού μας.
Είναι σαφές πως οι πυρκαγιές δεν προκύπτουν τυχαία. Η Πυροσβεστική επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι αυτές είναι έργο εμπρηστών και μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα πως το νησί μας βρίσκεται στα χέρια πυρομανών.

Οργανωμένο σχέδιο
Τις μέρες του καλοκαιριού του 2007 μας θύμισε το τριήμερο, αφού και τότε και τώρα η έρευνες μιλάνε για οργανωμένο σχέδιο που αφορά στην κυβερνητική αποσταθεροποίηση από τη μία και σε πλήγμα στον τουρισμό από την άλλη. Και για τους δύο λόγους, εκείνοι που φροντίζουν να ενεργοποιούν τους εμπρησμούς ξέρουν ότι είμαστε πάντα εγκληματικά ευπαθείς, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Δημοσιεύματα μιλάνε για πράκτορες, οι οποίοι φροντίζουν να δημιουργούν συγχρόνως εστίες όχι μόνο σε έναν τόπο αλλά σε επίπεδο επικρατείας. Πάντα σε πρώτη γραμμή, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Αττική και βέβαια τα καταπράσινα νησιά μας. Πάραυτα, στη Ζάκυνθο, οι πυροσβέστες και οι αρχές, κατάφεραν να συντονιστούν και να περιορίσουν άμεσα τα μέτωπα, χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

ΦΩΤΟ: Γ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


http://imerazante.gr/
 
Top