Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και για υπαλλήλους του δημοσίου, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου», το

οποίο τέθηκε σε διαβούλευση.

Ειδικότερα, λαμβάνονται υπόψη επιδόματα ευθύνης και προβλέπεται αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών για δημοσίους υπαλλήλους, ενώ λαμβάνεται υπόψη η επικινδυνότητα του επαγγέλματος για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζονται θέματα ίσης μεταχείρισης πολιτών και υπαγωγής υπαλλήλων σε συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Με το νομοσχέδιο, εξάλλου, αίρονται ασάφειες της υφιστάμενης συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, αντιμετωπίζονται θέματα συμμόρφωσης της Ελλάδας με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα ίσης μεταχείρισης πολιτών, καθώς και διαφύλαξης συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποσαφηνίζονται θέματα υπαγωγής υπάλληλων σε συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό καθεστώς (Δημόσιο ή ΙΚΑ), λόγω κατάργησης φορέων. Αντιμετωπίζονται διαδικαστικής φύσεως θέματα, τα οποία προκάλεσαν έως και πλήρη αναστολή καταβολής σύνταξης. Αποκαθίστανται φαινόμενα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υπάλληλων ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης. Ακόμη, ενσωματώνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για δημοσίους υπαλλήλους (π.χ. επιδόματα θέσης ευθύνης, αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών). Τέλος, επεκτείνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα Σώματα Ασφάλειας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω επικινδυνότητας επαγγέλματος.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

newsbeast.gr, policenet.gr
 
Top