"Κραυγή" από τους λιμενικούς που υπηρετούν στα νησιά του Β.Α Αιγαίου, με μια επιστολή που ξεχειλίζει από αγανάκτηση και πίκρα. Την έστειλε στο bloko.gr λιμενικός που υπηρετεί στην παραμεθόριο και απηχεί πλήρως την εικόνα που μεταφέρουν και οι συνδικαλιστές των λιμενικών αλλά καταγράφεται καθημερινά και στα ρεπορτάζ των τοπικών σταθμών και ιστοελίδων που βρίσκονται κοντά στην πηγή των προβλημάτων σε σχέση με τα... αθηναικά μέσα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Γειά σας συνάδελφοι, με μεγάλη πικρία, για άλλη μια φορά, μάθαμε ότι οι πολυπόθητες μεταθέσεις τις οποίες περιμέναμε, δεν θα γίνουν.  Οι '' συνάδελφοι '' μετά από 10ετια σε περιοχές βυσματικές, δεν μπορούσαν να αποχωριστούν την ζωούλα τους και έτσι οι άλλοι συνάδελφοι έχουν συμπληρώσει 5-6 και 7 χρόνια σε μικρά νησιά της Δωδεκανήσου. Πολλοί έρχονται με απόσπαση για 5-6 μηνες και μετά "για σοβαρό λόγο" φεύγουν, αφήνοντας εμάς να κάνουμε την δουλειά τους.

Σε περιοχές με έντονη την λαθρομετανάστευση, την τουριστική κίνηση, την απόσταση από την υπόλοιπη Ελλάδα.  Δεν δικαιούμαστε ρεπό, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει συνάδελφος να μας ξεκουράσει.  Όλοι έχουμε απο 3-4-5 γραφεία, κάνουμε λιμανι, τρέχουμε για περισυλλογή μεταναστών. Φοβόμαστε για πιθανές μεταδόσεις νοσημάτων.  Οι συνάδελφοι στο σκάφος, δεν δικαιούνται αντικαταστάτες στις άδειες.

Μονό πλήρωμα στην παραμεθοριο, 4απλο με αντικαταστάτες στην Αθήνα.  Έλεος...

Θέλουμε να πάμε και εμείς στο σπίτι μας. Θέλουν και οι ντόπιοι να ξεκουραστούν και να δουν τα παιδιά τους . Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις...
Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη υπομονή. Αλλού δουλευουν 4 ρεπό, 1 βάρδια. Εδώ είναι το ανάποδο. Πάλι στου κουφού βαραμε; Υπάρχει Π.Δ;  Προτείνουμε να κινηθούμε όλοι νομικά.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία"

Πηγή: bloko.gr
 
Top