Βλέπουμε ποιο κάτω στις φωτογραφίες τις απαράδεκτες, για να μην πω κάτι πιο βαρύ, συνθήκες που επικρατούν στο "παλάτι" ή "κόσμημα" που παραχώρησε η Υ.Π.Α στους πυροσβέστες της Π.Υ Κ/Α Ρόδου για να προστατεύουν την πυρασφάλεια του Αεροδρομίου Διαγόρας. Τους ίδιους τους πυροσβέστες ποιος θα τους προστατεύσει από τους ανεύθυνους της Πολιτικής Αεροπορίας που το μόνο που νοιάζει, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι οι θεσούλες τους;  Γιατί δεν νομίζω πως τους ενδιαφέρει η ασφάλεια των πτήσεων αλλά ούτε και η σωστή λειτουργία του Αεροδρομίου.






Η Ροδιακή Εφημερίδα με άρθρο της γράφει για την Π.Υ Κ/Α Ρόδου.
Τραγικές είναι οι συνθήκες εργασίας τις οποίες βιώνουν καθημερινά οι πυροσβέστες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, εξαιτίας της κατάστασης του κτιρίου, όπου φιλοξενούνται … «προσωρινά» τα τελευταία χρόνια!
Όπως είναι γνωστό, μετά από πιέσεις και διαμαρτυρίες των υπαλλήλων, πριν από περίπου δύο χρόνια έγινε η μετεγκατάσταση τους, - προσωρινά όπως τους είχαν πει- σε προκατασκευασμένους οικίσκους, δίπλα από το παλαιό κτίριο στο οποίο είχαν ξεκινήσει ΕΡΓΑΣΙΕΣ ανακατασκευής από την αρχή!
 Ο καιρός πέρασε, οι εργασίες στο κτίριο σταμάτησαν καθώς ο εργολάβος προχώρησε σε οριστική παύση εργασιών λόγω μη καταβολής χρημάτων που του οφείλονταν για το έργο και έτσι οι Πυροσβέστες παρέμειναν στους τρεις – προσωρινούς- μεταλλικούς οικίσκους!
Όμως οι κατασκευές αυτές κάθε άλλο παρά για μακροχρόνια διαμονή είναι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως τα πατώματα που έχουν «ανοίξει», αλλά και γενικότερα το όλο οίκημα δεν διαθέτει τη σταθερότητα που απαιτείται. Μάλιστα προχθές με την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στο νησί μας, τα νερά μπήκαν από το ταβάνι και τα ανοίγματα στους τοίχους με αποτέλεσμα αφενός να πλημμυρίσει ο χώρος και αφετέρου να δημιουργηθούν προβλήματα ακόμη και στις ηλεκτρικές συσκευές του κτιρίου!
Αξίζει να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο χώρο περνούν αρκετές ώρες της ημέρας το προσωπικό του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.
Σε κάθε περίπτωση θεωρείται επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση έστω και μεταστέγασης σε άλλο κτίριο των Πυροσβεστών προκειμένου και ασφαλείς να είναι αλλά και να υπάρχουν οι συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τα μέγιστα στην υπηρεσία τους.

Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ
 
Top