Την Τρίτη 13/5/2015 τα στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ , Κοσμάτος Ανδρέας και Χριστόπουλος Θανάσης συναντήθηκαν με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Αχαΐας, Πύραρχο κ. Νικόλαο Π. Ρουμελιώτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και συζητήθηκαν θέματα ετοιμότητας της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών,  για την επικείμενη ενίσχυση της υπηρεσίας με εποχιακούς πυροσβέστες αλλά και γενικότερα για όλη την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Έγινε ένας ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος για τα θέματα που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πυροσβεστικής στην Αχαΐα, το ανθρώπινο δυναμικό, τον εξοπλισμό του προσωπικού και τα μέσα πυρόσβεσης (εδάφους και εναέρια) που έχει στη διάθεσή της. Κοινή διαπίστωση είναι ότι, η Πάτρα αποτελεί μητροπολιτικό δήμο με μεγάλο αριθμό πολιτών αλλά και υποδομών προς φύλαξη (λιμάνι, αυτοκινητόδρομοι, γέφυρα κ.τ.λ.,) τέτοιων, που καθιστούν τη παρουσία και 2ου πυροσβεστικού σταθμού κρίσιμη για την ασφάλεια της περιοχής. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει και την αύξηση του ενεργού αριθμού πυροσβεστών στη περιοχή με αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας.

Συζητήθηκαν επίσης βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα όπως η καθυστέρηση αντικατάστασης ελαστικών οχημάτων , η έλλειψη τοπικού συνεργείου επισκευής οχημάτων , ή μη προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (μπότες, στολές)  την τελευταία 8ετία(!), καθώς και το θέμα του προσωπικού 3 ταχυτήτων με το οποίο στελεχώνεται η υπηρεσία. Μόνιμοι, πενταετείς και εποχιακοί με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας και με διαφορετικά ωράρια εργασίας είναι δύσκολο να συνυπάρξουν σε μια ενιαία ομάδα.

Το ΠΟΤΑΜΙ δήλωσε δια των εκπροσώπων του ότι, θα σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα στους πυροσβέστες και στη δύσκολη μάχη που δίνουν κάθε χρόνο για τη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών καθώς και για να προστατεύουν τα δάση μας, ιδιαίτερα στους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται.

Με αφορμή και τη συνάντηση αυτή, ο βουλευτής μας Ιάσονας Φωτήλας, κατέθεσε ερώτηση στη βουλή, για τα κυριότερα προβλήματα του σώματος στην Δ. Ελλάδα και αναμένουμε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.

http://www.thebest.gr/
 
Top