ΑΡ.ΠΡΩΤ. 324


Λάρισα,  5    Μαΐου    2015


ΠΡΟΣ : 1. ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ





ΘΕΜΑ : << ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ >>.


Συνάδελφοι την Δευτέρα 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αν. Υπουργού κ. Πανούση , του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλου καθώς και του Αρχηγού του Π.Σ. κ. Παπαγεωργίου στις εγκαταστάσεις της 6η Ε.Μ.Α.Κ. στην Πάτρα.

Αφού χαιρέτισαν τους παρευρισκόμενους συναδέλφους και τους ενημέρωσαν για την αντιπυρική περίοδο και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς .
Στην συνάντηση για την Ένωση μας παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος Δυτ. Ελλάδος Ρήγας Ανδρέας ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα των Πενταετών και πήρε τις εξής απαντήσεις.

ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Κρίνετε απαραίτητη η Ομογενοποίηση του προσωπικού όσο ποτέ άλλοτε και θα κρατήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στο ακέραιο. Αυτή την περίοδο όμως δεν είναι εφικτό καθώς επίσης ούτε τον Ιούνιο που αναφέρετε τελευταία. Η ομογενοποίηση των Πενταετών Πυροσβεστών θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου τον Οκτώβριο.

ΈΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ .
Με γνώμονα την καλύτερη αντιμετώπιση των υπηρεσιακών αναγκών θα παρθούν άμεσα 35 μόνιμοι συνάδελφοι που υπολείπονται από τους 725, μέχρι την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση για να παρθούν άμεσα οι περίπου 240 επιλαχόντες Πενταετείς, την 1 Ιουνίου θα πιάσουν δουλειά όπως κάθε χρόνο οι 1500 εποχικοί Πυροσβέστες, μετά την αντιπυρική περίοδο θα προσληφθούν άλλοι 500 επιλαχόντες Πενταετείς Πυροσβέστες.

ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ .
Λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά κυρίως λόγω καταγγελιών των διαφόρων διαγωνιζόμενων για το ποιος θα αναλάβει την κατασκευή αλλά και την διάθεση τους όλα έχουν πάει πίσω και  γίνετε προσπάθεια απεμπλοκής των διαγωνισμών ώστε να αρχίσουν να τρέχουν.

ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΑΔΕΙΕΣ , ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ , ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ , ΕΠΙΔΟΜΑ .
Είμαστε σε επαφή με το προεδρείο της Ένωσης σας και κάνουμε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις μέχρι την τελική που θα είναι η Ομογενοποίηση σας με το μόνιμο προσωπικό.

Συνάδελφοι όπως βλέπετε κάθε χρόνο πριν την αντιπυρική περίοδο έχουμε τις γνωστές επισκέψεις στις περιφέρειες ανά την Ελλάδα. Ίσως αν ανατρέξουμε σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας των προηγουμένων ετών θα δούμε πολλές ομοιότητες.
Βέβαια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε ποτέ μέχρι σήμερα αν με αυτό δικαιολογείτε η κατάσταση.
Εμείς όλοι οι Πενταετείς Πυροσβέστες πρέπει για μια ακόμα φορά να κάνουμε το καθήκον μας γιατί αυτό επιβάλετε από την συνείδηση μας, τον επαγγελματισμό μας , την αγάπη προς την Χώρα μας και τους πολίτες αυτής.
Οι κυβερνώντες ας το σκεφτούν καλά και ας φροντίσουν να βγουν αληθινοί στα λόγια τους.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6948087676                                                                  Τηλ.6973774868


 
Top