Κλιμάκιο της Κ.Ο. Ηρακλείου ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Συντυχάκη πραγματοποίησε περιοδεία στους εργασιακούς χώρους του Πυροσβεστικού Σώματος του Δήμου Ηρακλείου όπου συνομίλησαν με την Υπηρεσιακή Διοίκηση και με τους εργαζόμενους.

Από την συζήτηση προέκυψε από την μια πλευρά η ισχυρή βούληση των εργαζομένων για την παροχή αποτελεσματικής και άμεσης παρέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου καλείται λόγω αρμοδιότητας και από την άλλη επισημάνθηκαν πολλά και πλέον χρόνια προβλήματα και ελλείψεις που τους δυσκολεύουν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Τα κύρια και πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου είναι η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιακών και των λειτουργικών αναγκών και η έλλειψη μόνιμου και εποχιακού προσωπικού. Η συντήρηση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού γίνεται με τεράστια δυσκολία και πολλές φορές με δωρεές από τους τρίτους ή με χρήματα των ίδιων των εργαζομένων. Η Υπηρεσία χρωστάει στους εργαζόμενους, σε μεγαλύτερο βαθμό στους εποχιακούς εργαζόμενους, την πληρωμή των υπερωριών, των νυχτερινών προσαυξήσεων, και σε πολλούς μόνιμους υπάλληλους - εργαζόμενους την άδεια τους.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης ενημέρωσε τους εργαζόμενους και την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος του Δήμου Ηρακλείου για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με την πυροπροστασία των δασών και του δομημένου περιβάλλων αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις και αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ελληνικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, όπως πρόσφατα και επανειλημμένα αποτύπωσε στις δύο Ερωτήσεις (δείτε εδώ κι εδώ) προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών. Παράλληλα βεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θα συνεχίζει να παλεύει μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

http://www.cretalive.gr/
 
Top