Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου στον Έβρο, εντός του μεγάλου πυρήνα απόλυτης προστασίας των αρπακτικών, περίπου τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού της Δαδιάς.

Η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό που έπεσε στη διάρκεια της κακοκαιρίας την Πέμπτη και σιγόκαιγε επί σχεδόν δύο ημέρες χωρίς ορατές ενδείξεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή του κλιμακίου πυροσβεστικής Σουφλίου Κωνσταντίνο Ταπεινόπουλο, η φωτιά έγινε αντιληπτή το Σάββατο από κάτοικο της περιοχής.

«Από την αρχή φάνηκε ότι η φωτιά, η οποία ήταν έρπουσα και δεν έκαψε παρά μόνο ξερά κλαδιά και πευκοβελόνες που ήταν στο έδαφος σε μια έκταση 2,7 στρεμμάτων, δεν απειλούσε με εξάπλωση, αλλά λόγω ανυπαρξίας δρόμου και της μεγάλης κλίσης της θέσης η κατάσβεσή της επετεύχθη με σκαπανικά και επινώτιους πυροσβεστήρες, καθώς δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση των τεσσάρων οχημάτων που έσπευσαν στην περιοχή» ανέφερε.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σουφλίου παρέμεινε στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς έως αργά το βράδυ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα αναζωπυρωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ
 
Top