Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας μαζί με άλλους πέντε Βουλευτές του κόμματος για το έγγραφο της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με το

οποίο «τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας» απέστειλε ο ΥΠΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Υπουργός στην Απάντησή του αποσαφηνίζει, ότι κατόπιν διαταγής του, η καθ’ ύλη αρμόδια Δ/νση του ΥΠ.ΕΘ.Α. (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ) υπέβαλε πρόταση σχεδίου νόμου και Κ.Υ.Α., με πλήρως κοστολογημένη και αιτιολογημένη πρόταση, ώστε να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέφανος Γκίκας: «Η εν λόγω απάντηση έρχεται ωστόσο σε αντίθεση με την απάντηση που είχε δώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτριος Μάρδας, ο οποίος παρέπεμπε την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ στις καλένδες, αναφέροντας ότι η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή των αποδοχών των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας «συναρτάται και προσδιορίζεται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες…

«…Οι αντιφατικές απαντήσεις που έλαβα από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών καταδεικνύουν την τεράστια απόσταση που χωρίζει την παρούσα Κυβέρνηση από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Τα Στελέχη των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας άκουγαν προεκλογικές υποσχέσεις για την άμεση υλοποίηση της αποφάσεως του ΣτΕ. Αντί αυτού όμως σήμερα εισπράττουν το γραφειοκρατικό αδιέξοδο που χαρακτηρίζει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο μεν Υπουργός Άμυνας προωθεί Σχέδιο Νόμου με το οποίο «ρυθμίζει» τα οφειλόμενα 310 εκ. € για τα αναδρομικά των ενεργεία Στελεχών και άλλα 106 εκ. € για την σε ετήσια βάση επιβάρυνση, ο δε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την αναπροσαρμογή των αποδοχών τους σε χρόνο αόριστο. Πρόκειται προφανώς για ακόμη ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας »



onalert.gr
 
Top