Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο για τις εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης σήμερα το βράδυ. "Η Ν.Δ. θέτει πάνω απ' όλα το εθνικό συμφέρον, κι αυτό το έχει αναδείξει διαχρονικά. Είναι η ώα να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με τον κόσμο. Το 28% που έλαβε το κόμμα στις εκλογές δείχνει ότι αποτελούμε μια πολιτική εγγύηση για τον τόπο μπροστά στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα" όπως είπε.

Παράλληλα άσκησε κριτική σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά τον εσωτερικό δανεισμό στον οποίο έχει προχωρήσει λαμβάνοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των δήμων και περιφερειών με συνέπεια να παραμένει η αγωνία για την καταβολή των συντάξεων. "Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά. Ποτέ δεν υπήρξε αγωνία για τους συνταξιούχους, Τώρα καταβλήθηκαν οριακά. Αύριο όμως τι θα γίνει; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τώρα αποδεικνύεται ότι δυσκολεύεται να διαπραγματευτεί. Χθες ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και η συμφωνία μετατίθεται για το μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι προχωράμε για ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΡΙΖΑ..." όπως τόνισε.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εργασίας έθεσε ως ημερομηνίες - σταθμούς για την Ελλάδα την προσεχή Τετάρτη και την 12η Μαϊου στο επόμενο Eurogroup όπου θα κριθούν όλα. "Δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για χρηματοδότηση της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει συμφωνία τώρα". Ξεκαθάρισε ακόμη, ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει την Εθνική Προσπάθεια εφόσον της ζητηθεί.

Ερωτηθείς για το θέμα του ΦΠΑ είπε όντας νησιώτης: "Ο μειωμένος ΦΠΑ δόθηκε στα νησιά από το 1982 με προσπάθειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή για πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες αφού οι νησιώτες δεν απολαμβάνουν τα δημόσια αγαθά όπως οι κάτοικοι της ηπειρωτικής χώρας. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι δεν θα το ανοίξει το ζήτημα, ευχόμαστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο".

Κληθείς, τέλος να σχολιάσει τα ζητήματα του τουρισμού και το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι η θέση της Ν.Δ. είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, διότι θα τεθεί το διακύβευμα 'δραχμή ή ευρώ' που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία ενώ η συνεχής αβεβαιότητα, δημιουργεί πρόβλημα στον Τουρισμό που είναι ο αιμοδότης της οικονομίας. Στη συνέντευξη συνοδευόταν από τον βουλυτή Δσου κ. Μάνο Κόνσολα και την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δσου κ. Νατάσα Βενετοκλή ενώ αμέσως μετά είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τους θεσμικούς φορείς στο ΕΒΕΔ.

Πέγκυ Ντόκου

Aegeantoday.gr

 
Top