ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Επέμβαση σε τροχαίο ατύχημα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου με το νησί της Σκοπέλου να έχει γεμίσει τουρίστες, οι οποίοι κινούνται με οχήματα και δίκυκλες και τρίκυκλες μηχανές στον επαρχιακό δρόμο, ήταν το σενάριο της άσκησης για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου που εξελίχθηκε και τελείωσε με επιτυχία...

«Στις 10:00 π.μ. ειδοποιείται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου από διερχόμενο όχημα ότι έγινε τροχαίο μεταξύ δύο οχημάτων Ι.Χ. στην περιοχή του Στάφυλου και ότι στο ένα όχημα έχει προξενηθεί φωτιά. Ταυτόχρονα ειδοποιείται η Ελληνική Αστυνομία και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για το συμβάν. Σημαίνει συναγερμός στο Κλιμάκιο, καλείται δύναμη επιφυλακής και αναχωρεί η έξοδος για το συμβάν.

Μόλις φτάνει η πυροσβεστική έξοδος στο συμβάν, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής εξόδου ενημερώνεται από τους παρευρισκομένους ότι η φωτιά στο πρώτο όχημα, αυτό που κινούνταν στον αγροτικό δρόμο που τράκαρε πλάγια, έσβησε από τους παρευρισκομένους με την χρήση φορητού πυροσβεστήρα και ότι υπάρχει εγκλωβισμένος ο οδηγός στο όχημα, ενώ η φωτιά έχει επεκταθεί στη παρακείμενη χαμηλή βλάστηση με κίνδυνο να επεκταθεί και στα δέντρα της περιοχής που θεωρείται αγροτοδασική. Ο οδηγός από το δεύτερο όχημα, αυτό που κινούνταν στον κεντρικό δρόμο με σχετικά μεγάλη ταχύτητα που έχει τρακάρει μετωπικά, έχει βγει από το όχημα μόνος του…»

Καλή αντιπυρική σεζόν και όλες οι επεμβάσεις σε συμβάντα να είναι για τις ανάγκες της άσκησης!
http://efimerida-sporades.blogspot.gr/

















 
Top