ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 5 Μαΐου 2015
Δελτίο Τύπου
Μέλημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η προστασία των παιδιών

«Κάθε προσπάθεια ενημέρωσης των γονέων και των παιδιών για την προστασία στο διαδίκτυο και κυρίως για τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό, συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνία μας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκεται στο πλευρό της πολιτείας και των φορέων ώστε να γίνει αυτό πράξη».
Αυτό επεσήμανε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην ημερίδα που διοργανώθηκε χθες στην Πάτρα σχετικά με το Ασφαλές Διαδίκτυο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος και αναπλήρωνε τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα που απουσίαζε λόγω της συνάντησης στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αρωγός σε κάθε ενημερωτική προσπάθεια της κοινωνίας και θα συνεργαστούμε πρόθυμα με κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία για να διαμορφώσουμε το «ψηφιακό» κόσμο που αξίζει για τα παιδιά μας: χρήσιμο, ασφαλή και διασκεδαστικό» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως η συγκεκριμένη ημερίδα ήταν τόσο επίκαιρη και αναγκαία, στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης «Ευαισθητοποίηση πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με φορείς» της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς μέσω αυτής μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα και σημαντικά συμπεράσματα στο να κατανοηθεί και να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο.
«Η έκταση του φαινομένου του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας στα σχολεία και οι σοβαρές επιπτώσεις τους στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του μετά από συστηματική διερεύνηση και καταγραφή του. Ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος μπορούν να διαδραματίσουν τα στελέχη της εκπαίδευσης, η υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία και η συνεργασία με φορείς» συμπλήρωσε ο κ. Χαροκόπος και κατέληξε λέγοντας πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηρίζει και θα λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση δράσεων, την διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων κ.α. για θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και ενημέρωσης.
Να σημειωθεί πως την Ημερίδα διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ενώ εκτός του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσο Μαυρόπουλο και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.
Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Δημήτριος Δριβίλας, στελέχη και διευθυντές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στελέχη της τοπικής ηγεσίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Δυτικής Ελλάδας, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων κ.α.

 
Top