Τον συντονισμό και οργάνωση για την υλοποίηση της μεγάλης, πανευρωπαϊκής άσκησης, που θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στην Αρχαία Ολυμπία, το διάστημα 19, 20 και 21 Μαΐου, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της τρίτης κατά σειρά σύσκεψης που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι εμπλεκόμενοι στη δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία φορείς.

 Στη σύσκεψη, κατά την οποία αναλύθηκαν οι τρόποι επέμβασης από τον καθένα φορέα ξεχωριστά παρουσιάσθηκε από τον Συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο, Νίκο Νικολακόπουλο μέρος του σεναρίου της άσκησης στην οποία θα λάβουν συμμετοχή εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών από την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γαλλία, την Νορβηγία και την Ολλανδία.

«Στη σύσκεψη αυτή βάλαμε διλήμματα, αναδείξαμε κάποια προβλήματα και πιστεύω με την άσκηση να τα λύσουμε. Αυτός είναι ο σκοπός. Το να σβήσουμε μια φωτιά, το γνωρίζουμε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ξέρουμε τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε. Σημασία έχουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς. Αν πετύχουμε τη συνεργασία και τον συντονισμό, θα πάμε καλά και στα πραγματικά γεγονότα», ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος, Νίκος Νικολακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες ήταν η τελική συνάντηση των φορέων ενώ όπως επισημάνθηκε από τον κ. Νικολακόπουλο, η συγκεκριμένη άσκηση δεν έχει προάσκηση καθώς ύστερα από συζητήσεις λήφθηκε η απόφαση να μην υπάρξει προάσκηση, έτσι ώστε να εντοπισθούν οι όποιες ελλείψεις και αδυναμίες σε πραγματικό γεγονός.

Ξεκινά την Τρίτη η διημερίδα

Όπως αναφέρθηκε χθες στη σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της άσκησης και πρόκειται για μια διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στις 9 το πρωί. Η φωτιά θα ξεσπάσει, σύμφωνα με το σενάριο, την Πέμπτη στις 20 Μαΐου και θα διαρκέσει τουλάχιστο 20 ώρες, ενώ σε αυτή, θα συμμετέχουν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, η Πολιτική προστασία, εθελοντικές ομάδες, η ΕΜΑΚ, ο Στρατός και φορείς της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας από ολόκληρη την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα. Σκοπός της άσκησης είναι να γίνει προσπάθεια για την απομάκρυνση πληθυσμού από χωριό, ειδικά τα γυναικόπαιδα και τις ευπαθείς ομάδες.

 Πηγή Γιακουμέλου- patrisnews.com

 
Top