Του Βασίλη Τσιαπλιά - Αντιπρόσωπου ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Σε μία περίοδο που το συνδικαλιστικό μας κίνημα καλείται να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην εξέλιξη του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυλακή, η ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με πολλά και σοβαρά προβλήματα όσο και με προκλήσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον και τη δράση μας ως τοπική Ένωση.

Είναι αλήθεια ότι η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τα οποία και αποτελούν εμπόδιο στο συνδικαλιστικό έργο που ως τοπική Ένωση καλούμαστε να παράγουμε.

Παρά το γεγονός όμως, ότι έστω  και χαμηλόφωνα όλοι μας λέμε ότι ο ρόλος της Ομοσπονδίας δεν ήταν αυτός που θα περιμέναμε, για  προβλήματα του κλάδου μας σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά κυρίως για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων που υπηρετούν στην Ένωση μας, κάποιοι από αυτούς που συνδικαλίζονται σε τοπικό επίπεδο έχουν προτιμήσει μία στάση χλιαρή και σε πολλές περιπτώσεις αντίθετη από αυτή που θέλει το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων.

Νωπές είναι οι μνήμες των μεταθέσεων-ανακοινώσεων του 2013 και έντονα τα σημάδια που άφησε ο Καλλικράτης στην περιοχή μας καθώς αναγκαστήκαμε να συρρικνωθούμε και να θεωρούμαστε πλέον «υπέρβαροι» σε προσωπικό ως Β. Ελλάδα, λες και φταίνε οι συνάδελφοι για το ότι υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων τους.

Το καλοκαίρι ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μας "έταξε" οργανικές θέσεις και αναβάθμιση Λιμενικών Αρχών.

Η αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων, η λανθασμένη διαχείριση και οι ψευδείς πληροφορίες, είχαν ως αποτέλεσμα το να μας εκθέσουν στα μάτια των συναδέλφων καθώς φανήκαμε ανακόλουθοι σε όσα τους μεταφέραμε.

Η σημερινή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δείχνει ότι το κλίμα είναι αρνητικό για τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ.Δριβάκο, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για μία σειρά προβλημάτων που η ανικανότητα επίλυσης τους έχουν οδηγήσει τους συναδέλφους στην πλήρη αποστροφή του Συνδικαλισμού.

Δεν θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις διαρκώς αυξανόμενες απειλές περί ομαδικών διαγραφών.

Θεωρείται επιβεβλημένο να αποτρέψουμε κάθε τέτοια τάση καθώς, αν και έχει στόχο την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και τον λάθος δρόμο που έχει επιλέξει, στην πραγματικότητα, θα πλήξει την Ένωσή μας.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας ως η δεύτερη μεγαλύτερη Ένωση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. πάντα είχε τον ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις αλλά και στις αλλαγές της Ομοσπονδίας . Όμως τον τελευταίο καιρό η τακτική της διπλωματικής διαχείρισης των προβλημάτων με βασικό στόχο όχι το συνάδελφο αλλά την προάσπιση της φιλοσοφίας του Προέδρου κ. Δριβάκου που δεν λειτουργεί υπέρ μας, έχει δώσει την αίσθηση ότι αποτελούμε το δεκανίκι του προκειμένου ο ίδιος να κερδίσει χρόνο παραμονής στον Προεδρικό θώκο.

Είναι δεδομένο ότι με τις λανθασμένες τακτικές του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα κληθούν δεκάδες συνάδελφοι να μετακινηθούν στην παραμεθόριο και όχι μέσα από δίκαιες διαδικασίες αφού συνάδελφοι που είχαν εμπλακεί στις μεταθέσεις του 2013 αλλά και του 2014 «τεχνιέντως» θα απαλλαγούν από τις μεταθέσεις του 2015 καθώς τελούν ήδη υπό μετάθεση . Κατά συνέπεια ο κλήρος θα πέσει στους συναδέλφους που έχουν περισσότερα μόρια από αυτούς και το πιθανότερο είναι να έχουν υπηρετήσει ήδη σε νησί.

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω λογίζονται από κάποιους ως υπερβολικά, θα προτείνω σε όλους όσους συνδικαλίζονται στην Ένωσή μας να αφουγκραστούν τα συναισθήματα του απλού συναδέλφου και να προβούν σε κινήσεις που θα διαφοροποιήσει την Ένωση μας από τα κακώς κείμενα της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Δεν είναι κρυφό ότι πολλές Ενώσεις κάτω από την πίεση των συναδέλφων, έχουν επιλέξει πιο δυναμική στάση ονοματίζοντας την αίτια του κακού που δεν είναι άλλος από τον κ. Δριβάκο που επί μία δεκαετία διαχειρίζεται κατά το δοκούν τις τύχες των συναδέλφων στα συμβούλια μεταθέσεων.

Ποτέ δεν είναι αργά να πράξουμε όσα πρεσβεύει ο συνάδελφος.
Ας αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα τα ατομικά μας συμφέροντα και ας κοιτάξουμε την Ένωση μας ενωμένοι με κοινό στόχο και όραμα.
Η Αλλαγή είναι Δημοκρατία. Ας μην τη στερήσουμε για να μην την στερηθούμε.

allagh-poreias.blogspot.gr
 
Top