ΘΕΜΑ: « Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς με τον κωδικό ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015. »
            Σήμερα και περί ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015», σε δασική περιοχή της Ψίνθου.
            Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας μας στην αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του Π.Σ. και των εμπλεκομένων φορέων.
           Όπως διαπιστώθηκε κατά την πραγματική αποτύπωση αυτής, αλλά και κατά την αξιολόγησή της,  ήταν επιτυχής και επετεύχθη σε ικανοποιητικό  βαθμό ο αντικειμενικός της σκοπός.
Στην άσκηση συμμετείχαν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, η 95 ΑΔΤΕ , η ΕΛ.ΑΣ. και η Δασική Υπηρεσία. Επίσης συμμετείχαν  και οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί, τους οποίους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για την απόφασή τους να θέτουν τους εαυτούς τους στην Υπηρεσία των πολιτών, για τη διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο και το περιβάλλον.
Πηγή:  blackmonday

 
Top