Μετά την κοινή επίσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης, στις 14 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου συνέχισαν τις επισκέψεις τους και σε άλλες Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπως τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Σταυρούπολης, Παρανεστίου και Νευροκοπίου, ενώ την ίδια μέρα επισκέφθηκαν και το Π.Κ. Άνω Ποροΐων της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 15 Μαΐου, ο κ. Γενικός συνοδευόμενος πάντα από τον Αρχηγό του Π.Σ. επισκέφθηκαν την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και τη Διοίκηση των Π.Υ. της πόλης, όπου τους υποδέχθηκε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης. Επίσης επισκέφθηκαν το Συνεργείο Πυροσβεστικών Οχημάτων που βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και για τις επισκευές που πραγματοποιούνται σε οχήματα απ’ όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Οι επισκέψεις στην Κεντρική Μακεδονία, ολοκληρώθηκαν με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Γιαννιτσών, Έδεσσας και Λιτοχώρου.

Σε όλες τις συναντήσεις που είχαν με τους Διοικητές και το προσωπικό των Υπηρεσιών, ο κ. Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Π.Σ., συζήτησαν ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας που προκύπτουν κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ έγιναν προτάσεις για άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του, ο κ. Μαυρόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει για τρέχοντα θέματα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριο και τη Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου.
 
Top