0

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της έρευνας και της διάσωσης, με τα "μοντέλα" διασώστες να δοκιμάζονται μέσα σ' ένα εικονικό οικοσύστημα ασύμμετρων απειλών και απωλειών. Η άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε ελεγχόμενο χώρο στις Αλυκές της Αναβύσσου, σίγουρα διαφέρει αναλογικά με ότι έχει συντελεστεί ή δοκιμαστεί. 
Η άσκηση διοργανώνεται από το ΚΕΜΕΑ σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο κι εντάσσεται στο πλαίσιο της
υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου DARIUS και περιλαμβάνει επίδειξη της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων συστημάτων σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Μη επανδρωμένα εναέρια και επίγεια οχήματα θα ανιχνεύσουν εστίες πυρκαγιάς, θα εντοπίσουν άτομα εγκλωβισμένα στην πυρκαγιά και θα μεταφέρουν δορυφορικά την εικόνα των επιχειρήσεων κατάσβεσης, διάσωσης και εκκένωσης από το πεδίο δοκιμών στην Ανάβυσσο στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλανδρι.
Η δοκιμή αυτή είναι από τις πρώτες και σπάνιες στην Ελλάδα ρεαλιστικές δοκιμές συστημάτων τεχνολογίας, στο "πεδίο των επιχειρήσεων" με τη συμμετοχή υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και Σωμάτων Ασφαλείας.

Η άσκηση στην περιοχή της Αναβύσσου είναι η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση επίδειξης και δοκιμών των δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών της λύσης DARIUS. Οι πρώτες δύο έγιναν στη Γαλλία και αφορούσαν επιχειρήσεις Ερευνας & Διάσωσης με κατάλληλα σχεδιασμένα μη επανδρωμένα μέσα σε θαλάσσιο περιστατικό, καθώς και σε βιομηχανική εγκατάσταση υπό κατάρρευση μετά από σεισμό.


πηγη bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top