0
Άπο πληροφορίες που έχουμε στην ομάδα του firemastersface από αύριο Δευτέρα 09/12/2013 οι εκπαιδευτές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους και αναμένονται να καλεστούν οι δόκιμοι πυροσβέστες εντός ολίγον ημερών.Καλή σταδιοδρομία να ευχηθούμε στους συναδέλφους .

Η συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση της κοινωνίας από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, επιβάλλει την εκπαίδευση που παρέχεται στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με σκοπό να συμβάλλει ουσιαστικά στην επιστημονική, τεχνολογική, κοινωνική και 
οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
1.ΕΔΡΑ – ΥΠΑΓΩΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η Σχολή Πυροσβεστών υπάγεται στην Πυροσβεστική Ακαδημία, συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις της στην Κάτω Κηφισιά, Μάτσα 32 και διοικείται από την Διοίκηση της Ακαδημίας με Διοικητή και Υποδιοικητή Ανώτερους Αξιωματικούς που ορίζονται με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.Τμήματα της Σχολής λειτουργούν αναλόγως των αναγκών της εκπαίδευσης στα Βίλια Αττικής και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης της Σχολής Πυροσβεστών σκοπό έχει την προετοιμασία του ανθρωπίνου δυναμικού, σε επιστημονικές βάσεις που να προάγουν την πυροσβεστική τεχνογνωσία.
Το πρόγραμμα της Σχολής Πυροσβεστών καταρτίζεται από την Πυροσβεστική Ακαδημία – Γραφείο Μελετών Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το Π.Δ. 174/83,όπως αυτό τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει σήμερα, τις οδηγίες και κατευθύνσεις της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, εγκρίνεται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και καθορίζει:
Το Αναλυτικό Πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει:
i. το διάγραμμα προγραμματισμού εκπαίδευσης
ii. το χρονοδιάγραμμα
iii. την κατανομή των ωρών διδασκαλίας κατά μάθημα
3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Η φοίτηση στη Σχολή Πυροσβεστών διαρκεί τέσσερις (4) μήνες.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top