Τα Σώματα Ασφαλείας αναχωρούν από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή για την πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα
"Δεν αντέχουμε άλλες περικοπέςείμαστε κάτω από τα όρια της φτώχειας" λένε εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, αρκετοί από τους οποίους την Πέμπτη θα ανέβουν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση.
Αιχμή του "δόρατος" αποτελούν οι νέες επιχειρούμενες περικοπές στο μισθολόγιο, ωστόσο όπως εξηγούν στο thebest.gr εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων αστυνομικών και πυροσβεστών, η κατάσταση είναι τραγική και πολλοί συνάδελφοί τους δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Όπως αναφέρει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε τέτοιο σημείο που, νέοι κυρίως συνάδελφοί τους δεν μπορούν καλά καλά να καλύψουν βασικές ανάγκες. Γι αυτό και ζητείται η λειτουργία Λέσχη Σίτισης Αστυνομικών, καθώς θα μπορούν να εξασφαλίζουν το φαγητό τους μέσω αυτής, σε τιμές κόστους. Όπως αναφέρει στην Πάτρα υπάρχει Λέσχη Σίτισης, η οποία υπολειτουργούσε.
Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Αστυνομικών έχει ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να δημιουργηθούν Λέσχες σε αρκετές Αστυνομικές Διευθύνσεις που δεν υπάρχουν.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας κ. Τσεκούρας τονίζει ότι πλέον ότι έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή και όποια επιπλέον περικοπή τους οδηγεί στην εξαθλίωση, γι΄αυτό και κινητοποιούνται εκ νέου.Μάλιστα αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν υποστεί μείωση στο μισθό τους κατά 40%.
Στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης στην Αθήνα θα λάβουν μέρος αστυνομική από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή
Αγανακτισμένοι και οι Πυροσβέστες
Οι προωθούμενες περικοπές στο μισθολόγιο και οι μειώσεις που έχουν ήδη γίνει δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και στους πυροσβέστες. Ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βασίλης Φερτάκης αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση πολλών πυροσβεστών είναι τραγική με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα επιβίωσης και χαρακτηρίζει απαγορευτική την νέα περικοπή του μισθού τους.
Το παρών στην κινητοποίηση των σωμάτων ασφαλείας στην Αθήνα θα δώσουν πυροσβέστες και από την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Αναμένεται να αναχωρήσουν δύο πούλμαν, ένα από την Αχαϊκή πρωτεύουσα κι ένα από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο κ. Φερτάκης εκτιμά ότι συνολικά η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη.
Πηγή: http://www.thebest.gr
 
Top