Να λοιπόν τι συνέβη και κόπηκε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους οδηγούς, εποχικούς συμβασιούχους και Π.Π.Υ:
Το Γ.ΛτΚ. αποφάνθηκε πως το επάγγελμα του "πυροσβέστη" δεν αναφέρεται στα επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά.
Και ως εκ τούτου, οι "πυροσβέστες" οδηγοί Π.Π.Υ και εποχικοί συμβασιούχοι, δεν δικαιούνται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 
Μάλιστα!!!
Χαρακτηρίζονται λοιπόν οι Π.Π.Υ και οι εποχικοί συμβασιούχοι ως "πυροσβέστες".

Για την περίπτωση των Π.Π.Υ:
Αφού λοιπόν οι Π.Π.Υ χαρακτηρίζονται ως "πυροσβέστες", γιατί λοιπόν δεν εντάχτηκαν στο ειδικό μισθολόγιο αλλά στο ενιαίο;
Θα απαντήσει κάποιος πως αυτό προβλέπεται στο άρθρο 15, παρ. 15 του ν. 3938/2011:
"Οι μηνιαίες αποδοχές των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είναι αυτές που λαμβάνουν ως εποχικοί πυροσβέστες ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας τους και την οικογενειακή τους κατάσταση"
Σε αυτό το σημείο, δεν θα έπρεπε η Ομοσπονδία να παρέμβει συνδικαλιστικά αλλά και νομικά για να προσβάλει τη συγκεκριμένη διάταξη;
Δυστυχώς, με την περικοπή του επιδόματος επαληθεύτηκα στο ακέραιο σε αυτό που είχα γράψει πολύ έγκαιρα σχετικά με το θεσμό των Π.Π.Υ:
"Ας μας απαντήσει κάποιος, τι είδους πατέντα είναι οι ανανεώσεις θητείας (και όχι η μονιμοποίηση μετά την πρώτη πενταετία) και σε ποια κατηγορία προσωπικού πρέπει να ενταχτούν οι Π.Π.Υ.
Διαπιστώνουμε συνάδελφοι, πως οι Π.Π.Υ είναι μια πατέντα που τους μόνους που δεν συμφέρει είναι τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Όποτε συμφέρει το κράτος, άλλες φορές θα ανήκουμε στο πυροσβεστικό προσωπικό και στον Κ.Ε.Υ.Π.Σ και άλλες φορές στη κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων.
Κάτι που μόνο προς όφελος των εργαζομένων δεν είναι!!
"
(ανάρτηση της 13 Απρίλη 2012 εδώ)

* Αφού λοιπόν οι Π.Π.Υ αναγνωρίζονται σαν πυροσβέστες, γιατί δεν δικαιούνται τα επιδόματα εκτός έδρας που λαμβάνουν και οι μόνιμοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, όπως απάντησε το Α.Π.Σ εδώ;



Για την περίπτωση των εποχικών συμβασιούχων:
Οι εποχικοί συμβασιούχοι χαρακτηρίζονται ως "πυροσβέστες"!!!
Οι μισθωτοί που υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 2 ,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 20, 23, 24, 25, 26, 27 παρ. 2 και 28 του Ν3205/03, ΦΕΚ 297/Α/23-12-2003, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν όλες οι Σ.Σ.Ε.
Και μάλιστα οι οδηγοί που σύμφωνα με το π.δ 124/2003 προσλαμβάνονται ρητά και κατηγορηματικά με την ειδικότητα του οδηγού και όχι ως "πυροσβέστες γενικών υπηρεσιών".
* Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι ιθύνοντες, για ποιο λόγο οι οδηγοί χαρακτηρίζονταν σαν υπάλληλοι κατηγορίας Δ.Ε - ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι απολυτήριο Λυκείου - αν δεν ήταν το γεγονός πως ήταν οδηγοί και σαν οδηγοί μόνο ως κατηγορίας Δ.Ε υπάλληλοι προσλαμβάνονται.
Πως λοιπόν προσλαμβάνεται κάποιος εργαζόμενος με τη συγκεκριμένη ειδικότητα αλλά δεν δικαιούται το επίδομα που λαμβάνει η ίδια ειδικότητα;

Υ.Γ 1
Ή παππάς, παππάς ή ζευγάς, ζευγάς!!!
Αποφασίστε: αν είμαστε πυροσβέστες, εντάχτε μας πλήρως στα δικαιώματα των πυροσβεστών (τις υποχρεώσεις τις έχουμε ούτως ή άλλως), αν δεν είμαστε πυροσβέστες, δώστε μας τα επιδόματα που δικαιούται κάθε υπάλληλος.
* Αφού λοιπόν το Α.Π.Σ - αποδεχόμενο τη γνωμοδότηση του Γ.ΛτΚ - μας εντάσσει στην κατηγορία των πυροσβεστών, ιδού λοιπόν ο λόγος της πλήρους ένταξης μας στο πυροσβεστικό προσωπικό.
Ίσες υποχρεώσεις, ίσα δικαιώματα.

Υ.Γ 2
Συνάδελφε olympos, το δεύτερο έγγραφο (του Γ.ΛτΚ), είναι το ζ σχετικό που ΔΕΝ το βρίσκεις πουθενά! 

Υ.Γ 3
Ε, όχι κύριοι της Ε.Π.Π.Υ.Ε να διεκδικείτε και τη απόδοση της προϋπηρεσίας στους Π.Π.Υ, σε ενέργειες σας.
Πήγατε στον γενικό γραμματέα Προ.Πο στις 16 Οκτώβρη.
Το ότι θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία στους Π.Π.Υ ήταν ήδη γνωστό από τις 12 Οκτώβρη, με την απάντηση του υπουργού Προ.Πο σε σχετική ερώτηση του Κ.Κ.Ε που είχε κατατεθεί από τις 19 Σεπτέμβρη!!! (εδώ)
Ας στενοχωρώ κάποιους, αλλά ούτε και αυτή την ερώτηση δεν την προκάλεσε η Ομοσπονδία.

_________________

 
Top