1)   Να μην βάζουμε ποτέ χημικά και επικίνδυνα υγρά σε μπουκάλια αναψυκτικών και ειδών διατροφής.
2)  Όταν τηγανίζουμε ή μαγειρεύουμε στην κουζίνα πρέπει τα χερούλια από τα σκεύη μας να είναι προς τα μέσα.
3)  Όταν ανάβουμε φωτιά σε ξύλα ή σε κάρβουνα στο τζάκι ή στο μπάρμπεκιου με εύφλεκτα υλικά οινόπνευμα, βενζίνη κλπ πρώτα απ' όλα ν' απομακρύνουμε τα μπουκάλια αυτά από τη φωτιά και μετά να κάνουμε οτιδήποτε, ΠΟΤΕ να μην ψεκάζουμε για γρήγορα με το μπουκάλι με το υγρό τη φωτιά!!
4)  Όταν καθαρίζουμε κάποιο τραπέζι, στο κάτω μέρος, να προσέχουμε το κεφάλι μας και αν είναι δυνατόν να τοποθετούμαστε στο πλάι.
5)  Να αποφεύγουμε υγρά καθαρισμού που κάνουν τα πατώματα να γλιστράνε, ειδικά αν επάνω σ' αυτά υπάρχουν μικρά χαλιά.
6)  Να έχουμε οπωσδήποτε στρώσει κάποιο πατάκι στο μπάνιο, ειδικά όταν βγαίνουμε από το ντους, ακόμα κι αν έχουμε στρώσει στο μπάνιο αντιολισθηρό πλακάκι.
7)  Να έχουμε μακρύ καλώδιο στο τηλέφωνο, για να μπορούμε να το τοποθετούμε στη θέση που θα είμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ειδικά όταν είμαστε στο μπάνιο, ή βάλτε τον τηλεφωνητή σας!!
8)  Να έχουμε οπωσδήποτε τοποθετήσει ρελέ (ειδικό διακόπτη ενάντια στην ηλεκτροπληξία) στον πίνακά μας, ιδιαίτερα όταν έχουμε παιδιά!!
9)  Να μην επισκευάζουμε ποτέ ηλεκτρικές συσκευές, αν δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι αποσυνδεδεμένες από το δίκτυο και να προσέχουμε ιδιαίτερα τις συσκευές όταν ανήκουν στους κοινόχρηστους χώρους (ασανσέρ, σκάλες, διάδρομοι, είσοδος - έξοδος, πάρκινγκ κλπ).
10) Να επιβλέπουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές τακτικά και να προσέχουμε τα καλώδιά τους και τις συνδέσεις τους στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αν διαπιστώσουμε κάποιο πρόβλημα στο καλώδιο να το επισκευάσουμε αμέσως!!
11) Να έχουμε οπωσδήποτε έναν πυροσβεστήρα μέσα στο σπίτι ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν να έχει η πολυκατοικία από έναν στο μεταξύ του κάθε ορόφου και οπωσδήποτε έναν στο ισόγειο.
12) Όταν βάζουμε μεγάλες βιβλιοθήκες από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, να τις στηρίζουμε από πίσω με τον τοίχο με ούπα για να μην πέσουν σε περίπτωση σεισμού μαζί με τα βιβλία...  
13) Όταν μεταφέρουμε αιχμηρά αντικείμενα να προσέχουμε πολύ και να μην κάνουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα και αν κάνουμε κάποια εργασία με αυτά να είμαστε σε σταθερό έδαφος!!
14) Να τοποθετήσουμε ειδικά καλύμματα στις πρίζες, όταν έχουμε παιδιά με παιχνιδιάρικα δαχτυλάκια...
15) Όταν μεταφέρουμε ένα κουτί ή ένα μεγάλο αντικείμενο σε σκάλα, να έχουμε δει πρώτα τι υπάρχει στη σκάλα, να απομακρύνουμε το αντικείμενο που μας φράζει το δρόμο και οπωσδήποτε να έχουμε καλό οπτικό πεδίο μπροστά από το αντικείμενο που κουβαλάμε.  
16) Στη βεράντα όταν ποτίζουμε τα λουλούδια μας, ή όταν βγαίνουμε από την πισίνα - όσοι έχουν - να φοράμε οπωσδήποτε τα πιο αντιολισθηρά μας παπούτσια ή λαστιχένιες παντόφλες.
17) Να κλείνουμε πάντα τα πορτάκια από τα ντουλάπια της κουζίνας ή του δωματίου ή της πάρμας, γιατί είναι στο ύψος του κεφαλιού μας... 
18) Να κλείνουμε το πετρογκάζ (τη βαλβίδα από την μπουκάλα) κάθε φορά που τελειώνουμε το μαγείρεμα και σίγουρα όταν φεύγουμε για διακοπές!!
 
Top