Η ΠΥ Ολυμπίου αδιαφόρησε για διάσωση ζώουΗ ΠΥ Ολυμπίου αδιαφόρησε για διάσωση ζώου
Το έσωσαν από βάθος 3 μέτρων χρησιμοποιώντας ομπρέλα!
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Δήμος Δίου - Ολυμπίου αδιαφόρησαν
Αυτό το μικρούλι γατάκι παρέμεινε επί 14 μέρες εγκλωβισμένο μέσα σ' έναν πυλώνα σε βάθος τριών μέτρων στο γήπεδο του Λιτοχώρου Κατερίνης. Τελικά απεγκλωβίστηκε στις 21 Οκτωβρίου από δύο κοπέλες που το ανέβασαν στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας ως ανελκυστήρα μια ομπρέλα...
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν ειδοποιήθηκε προσήρθε στον χώρο και έφυγε χωρίς να προσπαθήσει καν να το σώσει, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Ο Δήμος Δίου - Ολυμπίου επέδειξε και αυτός με τη σειρά του απόλυτη αδιαφορία. Οι προσπάθειες διάσωσης του ζώου γίνονταν αποκλειστικά από κάποιους φιλόζωους.
Οι εθελοντές φιλόζωοι μέλη του συλλόγου «Συμμετέχω - Αδέσποτα Κατερίνης» που πάλευαν και αγωνιούσαν γι' αυτό το μικρό, αντιμετώπισαν και την «αγένεια» του φύλακα του γηπέδου και την επιφυλακτική στάση των γονιών, οι οποίοι εμπόδιζαν τα παιδιά τους, που έδειχναν ενδιαφέρον και είχαν περιέργεια γι' αυτό το γατί.
Όλο αυτό το διάστημα έγιναν διάφορες προσπάθειες και κατασκευές με σκοπό τον απεγκλωβισμό, αλλά απαιτούσαν τη «συνεργασία» του μικρού και δεν απέδωσαν.
Αρκετός κόσμος φρόντιζε καθημερινά για το τάισμα του. Φαγητό ριχνόταν από επάνω μέσα στον πυλώνα και το νερό δινόταν από το άνοιγμα που περνούσαν τα καλώδια μέσα σε κουβαδάκι δεμένο με σχοινί.
Έτσι επιβίωσε αυτό το γατούλι των λίγων μηνών από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, οπότε και η Ολυμπία μαζί με την Ειρήνη πήγαν αποφασισμένες για τη διάσωση, η οποία τελικά έγινε με την βοήθεια μιας ομπρέλας.
Αυτά τα κορίτσια απέδειξαν πως όταν είσαι αποφασισμένος και γεμάτος αγάπη δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις τρόπο για να βοηθήσεις αυτά τα πλάσματα.
Το γατί, το οποίο εγκλωβίστηκε προφανώς στην προσπάθειά του να διαφύγει κυνηγημένο από σκύλο ή άνθρωπο, δεδομένων των περιστάσεων βρίσκεται σε καλή κατάσταση υγείας και παραμένει ελεύθερο παρέα με τα αδερφάκια του υπό την φροντίδα των φιλόζωων της περιοχής.
Το μόνο που μένει τώρα είναι ο Δήμος Κατερίνης να τοποθετήσει σήτες στις «εισόδους» προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.
Πήγη zoosos.gr-amergencyservices3


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
 
Top