ΑΡ.ΠΡΩΤ.27


Λάρισα  30 Οκτωβρίου 2012                                    

ΠΡΟΣ:   Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
Παναγιώτη Μπονάτσο.



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.Υπουργο Δημόσιας Τάξης &
Προστασίας του Πολίτη
Κ. Νικόλαο Δένδια
2. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Πάτροκλο  Γεωργιάδη
3. Διεύθυνση Οργάνωσης και Νομοθεσίας                     
ΘΕΜΑ: ΑΡΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ .

Στις 31 Οκτωβρίου τελειώνει η αντιπυρική περίοδο με αποτέλεσμα να κλείσουν τα πεζοπόρα τμήματα ανα την Ελλάδα .
Με την υπ. αριθμ. 63954 Φ.702.15 από 25/10/2012 αναφαίρετε ότι οι Π.Π.Υ. τοποθετούνται από 1/11/2012 και μέχρι την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου στις οικίες Π.Δ.Π.Υ. ή Π.Υ. όπου υπάγονται Διοικητικά οι πόλεις έδρες των Πεζοπόρων τμημάτων.
Όπως γνωρίζετε οι Π.Π.Υ. βάση του νόμου 3938/2011 τοποθετούνται στις υπηρεσίες του νομού που υπηρετούσαν σαν εποχικοί .
Ο λόγος που έγιναν οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις ήταν οι υπηρεσιακές ανάγκες , η μη θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για Π.Π.Υ. καθώς και οι χαμηλές αποδοχές των Π.Π.Υ.
Καταλαβαίνουμε τον λόγο κλεισίματος των πεζοπόρων τμημάτων αν και πιστεύουμε ότι έναςαριθμός Πυροσβεστών θα μπορούσε να συνεχίσει και κατά την διάρκεια του χειμώνα γιατί μπορεί να προκύψουν διάφορα συμβάντα τα οποία θα μπορούσαν να καλυφτούν από τα πεζοπόρα τμήματα
Πέραν αυτού και πάντα με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Π.Σ. θα ήταν ορθό οι Πενταετείς Πυροσβέστες να τοποθετηθούν σε όλες τις Π.Υ. και Π.Κ. της περιφέρειας που ανήκουν για να αποκτήσουν εμπειρία και σε συμβάντα εκτός πεζοπόρου αλλά και να είναι κοντά στον τόπο κατοικίας τους ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του χειμώνα που θα είναι πολλά ειδικά μετά το κόψιμο του μοναδικού επιδόματος που παίρναμε μέχρι πρότινος.
Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως υπάρχει και ένας μικρός αριθμός Π.Π.Υ. που υπηρετεί στα πεζοπόρα οι οποίοι οι μόνιμες κατοικίες τους βρίσκονται σε όμορες Περιφέρειες και θα μπορούσαν για τον χειμώνα να τοποθετηθούν ή αποσπαστούν σε υπηρεσίες κοντά στις κατοικίες τους κάτι που πιστεύουμε πως δεν θα επηρεάσει την ορθή λειτουργία του Π.Σ.
Αξιότιμε Αρχηγέ οι Πενταετείς Πυροσβέστες με τους μισθούς των 600 ευρώ έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε την αντιπυρική περίοδο που μας πέρασε ο Έλληνας πολίτης να νιώσει ασφάλεια και για την περιουσία του και για τον δασικό του πλούτο αλλά κυρίως για την ίδια του την ζωή .
Θα θέλαμε να συνυπολογίσετε όλα τα παραπάνω και να πάρετε μια απόφαση για το που θα μετακινηθούν για την χειμερινή περίοδο τέτοια που να τους δώσει την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της οικογένειας τους αλλά και χωρίς να θιχτεί η ορθή λειτουργία του Π.Σ.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες .


                                                     
 
Top