5e69843dd382a4fa.jpg
'Προσληπτέοι και όσοι άλλαξαν το 'Ι' του στρατού'.
 
«Ζητάμε να τηρηθεί η νομιμότητα»  διαμηνύει πολίτης του Έβρου σε καταγγελία που απέστειλε στο e-evros.gr όσον αφορά την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών. Πρόκειται για το σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε πριν ένα χρόνο περίπου, και σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστικής υπηρεσίας επρόκειτο να επαναπροσληφθούν 3.400 συμβασιούχοι πυροσβέστες και 600 νέοι. 

Σύμφωνα ωστόσο με τα καταγγελλόμενα αυτό δεν έγινε. Αρκετοί μέχρι τώρα συμβασιούχοι έμειναν εκτός. Η αιτία είναι ότι ενώ ο διαγωνισμός απαιτούσε για τους άντρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και να έχουν απολυθείως ικανοί κατηγορίας Ι1, τελικά συμπεριλήφθηκαν και όσοι άλλαξαν το «Ι».

Μάλιστα προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα ζητήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να αποφανθεί, αν είναι αποδεκτές αιτήσεις υποψηφίων με αλλαγμένα «Ι». ΤοΝΣΚ αποφάνθηκε ότι «δεν μπορούν να αποτελούν μέρος του πυροσβεστικού σώματος», σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση από πλευράς υπουργείου για το τι μέλλει γενέσθαι τελικά και η υπόθεση έχει μείνει απλά στις γνωματεύσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μείνουν εκτός πινάκων προσληπτέων εδώ και χρόνια συμβασιούχοι και να είναι προσληπτέοι άντρες με αλλαγμένο «Ι».
πηγη evros.gr
 
Top