Airmatic RED Armoured Rescue - Extinguish - Defend Firefighting SolutionAirmatic RED Armoured Rescue - Extinguish - Defend Firefighting Solution
Το Iserlohn είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στους λόφους της βορειοδυτικής Γερμανίας. Εδώ, ο γερμανικός στρατός έκλεισε πρόσφατα μια βάση, η οποία περιλαμβάνει αρκετά στρέμματα που χρησιμοποιούταν για ασκήσεις κατάρτισης . Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν τώρα την περιοχή για  πεζοπορία και ποδηλασία και αλλές δραστηριότητες αναψυχής.
Ο χώρος της παλιάς βάσης  κρίθηκε κατάλληλος για την εγκατάσταση του κατασκευαστικόυ τμήματος, της επιχείρησης και του εκπαιδευτικόυ κέντρου της εταιρίας Airmatic η οποία αναπτύσσει ένα νέο όχημα κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, μετασκευάζοντας ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Marder A3 του Γερμανικού στρατού.
Η εταιρία Airmatic είναι μια γερμανική επιχείρηση που ιδρύθηκε από τον εφευρέτη Hubert Schulte. Η πρώτη της επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν η κατασκευή μιας σειράς οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για να καθαρίζουν τα επικίνδυνα υλικά από τους δρόμους, όπως τα υγρά που διαρρέουν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Εκείνα τα οχήματα έχουν δύο περιστρεφόμενους ψεκαστήρες που   ψεκάζουν τον δρόμο με  νερό υψηλής πίεσης και ένα καθαριστικό υγρό και ένα μηχάνημα αναρρόφησης που αφαιρεί τα υγρά απ’ το οδόστρωμα. Αλλά το Airmatic RED  είναι ένα απολύτως διαφορετική υπόθεση.
Το θωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα Airmatic RED, με τη μοναδική του πυροσβεστική τεχνολογία, αποτελεί ένα τεράστιο άλμα στον τρόπο καταπολέμησης των πυρκαγιών και διάσωσης. Το όχημα μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα στην εστία κάθε είδους ευμετάβλητης πυρκαγιάς μεγάλης έντασης, όπως στην περίπτωση ατυχήματος σε αγωγούς ή σε πετρελαιοχημικά εργοστάσια, καθώς και σε πυρκαγιές εκτός ελέγχου ή σε αεροπορικά ατυχήματα Παράλληλα, προστατεύει τόσο τους χειριστές όσο και τους διασωζόμενους επιβάτες.
Η Airmatic αγόρασε τα τανκς Marder A3 από τη γερμανική κυβέρνηση, αφαίρεσε τον οπλισμό και την αμυντική θωράκιση τους, και εγκατέστησε, σε αυτά, πτυσσόμενες δεξαμενές νερού και τρία ακροφύσια. Τα τανκς έχουν αλεξίπυρη επένδυση παρέχοντας πρωτοφανή προστασία από τη φωτιά, μια αντλία 2.900 psi, παροχή αέρα στην καμπίνα, ψεκαστήρες προστασίας, και ένα μεγάλης ακτίνας ακροφυσίο που μπορεί να εκτόξευση το νερό πάνω από 80 μέτρα. Το ακροφύσιο μεγάλης ακτίνας  και το ακροφύσιο ομίχλης τοποθετούνται σε έναν τηλεσκοπικό  βραχίονα στην οροφή του Airmatic RED, με την βοήθεια του οποίου μπορούν να ανυψωθούν για να καταπολεμήσούν φωτιές σε μεγαλύτερο ύψος ενώ και τα δύο ελέγχονται από ένα joystick με τηλεχειρισμό μέσα από την καμπίνα.
Ένα τρίτο ακροφύσιο με δύο περιστρεφόμενους ψεκαστήρες είναι ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος του τανκς και  με πίεση νερού πάνω από 100 bar ψεκάζει σε μεγάλη περιοχή μία λεπτή ομίχλη από σταγονίδια νερού, διευκολύνοντας τη μείωση της θερμοκρασίας και καταστέλλοντας τις πυρκαγιές. Αυτή η πολύ αποτελεσματική ομίχλη περιβάλλει το RED, ενεργώντας σαν προστατευτικό περίβλημα αυξάνοντας την ικανότητα πυρόσβεσης, εμποδίζοντας συγχρόνως την ανάπτυξη της φωτιάς. Με τον τρόπο αυτό ελαττώνεται και η κατανάλωση νερού. Υπάρχει επίσης ένας γάντζος επάνω στο τανκς για χρήσεις ρυμούλκησης .
airmatic1
Οι μονάδες απαιτούν δύο χειριστές: κάποιον που να οδηγεί και κάποιον για να χειριστεί τα ακροφύσια. Είναι  εξοπλισμένα επίσης με ένα τηλεοπτικό σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί και στον χειριστή των ακροφυσίων και να ενεργεί κατάσβεση ενώ βρίσκονται σφραγισμένοι μέσα στην καμπίνα του οχήματος. Κρίνονται επίσης ιδανικά για τη διάσωση παγιδευμένων πυροσβεστών ή πολιτών, καθώς τα τανκς της Airmatic μπορούν να ενεργήσουν γρήγορα για να μεταφέρουν τουλάχιστον οκτώ επιβάτες σε ασφαλές σημείο.
Βασισμένο στην τεχνολογία τεθωρακισμένων οχημάτων που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, η παθητική προστασία του Airmatic RED παρέχει υψηλό επίπεδο προσωπικής ασφάλειας για το πλήρωμά του. Αρχικά κατασκευασμένο για να αποκρούει τα εχθρικά πυρά, η θωράκισή του στην περίπτωση αυτή αποκρούει τη φωτιά με πρωτοφανή τρόπο ακόμη και αν πρόκειται για την υπερβολική θερμότητα ή τις εκρήξεις από πυρκαγιές σε εργοστάσια ή σε αγωγούς. Το όχημα  μπορεί επίσης να αναπτύξει λεπίδα ώθησης ενεργού προστασίας για να δημιουργήσει αναβαθμίδες πυροπροστασίας, να σβήσει τις εναπομείνασες  εστίες, ή να απομακρύνει φλεγόμενα εμπόδια όπως τα καιόμενα οχήματα.
Χάρη στη θωράκισή του και στις ερπύστριές του με ελαστική κάλυψη, το Airmatic RED αποτελεί το καλύτερο όχημα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και τη διάσωση σε κάθε είδους περιβάλλον. Είναι έτοιμο για δράση στις πιο δύσκολες τοποθεσίες ακόμη και εκτός δρόμου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε εκτός ελέγχου πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις, σε καταστροφές αγωγών, σε πυρκαγιές σε εργοστάσια ή σε ατυχήματα σε αεροδρόμια, αλλά παντού όπου υπάρχει ανάγκη για ειδική προστασία. Αδειάζοντας τις εύκαμπτες δεξαμενές νερού  το Airmatic RED μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 20 άτομα γρήγορα και με ασφάλεια.
Τα θωρακισμένα πυροσβεστικά και σωστικά οχήματα παντός εδάφους Airmatic RED και η τεχνολογία εκτόξευσης νερού με δίνη αέρα υψηλής πίεσης βρίσκονται στην καρδιά της τεχνογνωσίας της Airmatic RED, και μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε είδους όχημα είτε ερπυστριοφόρο είτε τροχοφόρο.
Η λεπίδα ώθησης στο μπροστινό
μέρος του οχήματος παρέχει στο
RED τη δυνατότητα για να
απομακρύνει κινδύνους όπως
εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα
ή να δημιουργεί αναβαθμίδες
για την αναχαίτιση της φωτιάς.
 
Ένα ισχυρό όπλο για την 
καταπολέμηση των πυρκαγιών
σε δασικές εκτάσεις, εξοπλισμένο
με την τεχνολογία εκτοξευτήρα
νερού με δίνη αέρα υψηλής
πίεσης της Airmatic.
Ο τηλεσκοπικός βραχίονας
επιτρέπει την αποτελεσματική
πυρόσβεση στο ύψος των 
δέντρων ενώ επεκτείνει την
περιοχή που καλύπτει ο 
εκτοξευτήρας νερού.

Γενικά χαρακτηριστηκά:
ΠλήρωμαΈνας οδηγός και ένας χειριστής
Ικανότητα διάσωσηςΙκανότητα διάσωσης 20 άτομα
Μήκος6.88 m
Πλάτος3.38 m
Ύψος με τον εκτοξευτήρα νερού3.25 m
Βάρος χωρίς φορτίο26.500 kg
Μέγιστο βάρος με φορτίο35.000 kg

 
Μηχανή:
Τύπος μηχανής
MTU MB 833EA - 500 Ντίζελ 22.4 λίτρα V6 - 600hp
Μετάδοση4 ταχύτητες (4 πρόσθιες - 4 όπισθεν)
Ροπή στρέψης2.060 Nm @ 1.600 rpm
Ταχύτητα65 kmh
Δεξαμενή καυσίμων400 lt
Εμβέλεια λειτουργίας450 km

defend
Σασί - Ανάρτηση:
Άνοιγμα τροχών2.62 m
Διάκενο4.5 m
Θετική / αρνητική κλίση60% / 31 μοίρες
Κλίση30% / 16 μοίρες
Κλίση ανόδου1 m ( 39 in )
 
Δεξαμενή νερού:
Μέγιστη χωριτηκότητα7.500 lt

Για περισσότερες πλήροφορίες σχετικά με το Αirmatic Red μπορείτε να δείτε στον ιστόχωρο του redairmatic.com. Ενώ παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη φωτογραφική γκαλερί, με το Airmatic RED εν' ώρα δράσης.
Για την ομάδα του EmergencyServices.gremergency_sevices_gr_145x36
Σ.Μ.

Πολυμέσα

 

Έκθεση εικόνων

Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-1.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-1.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-10.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-11.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-12.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-2.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-3.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-4.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-5.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-6.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-7.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-8.jpg
  • Click to enlarge image Airmatic_RED_Marder_A3-9.jpg
  •  
 
Top